Perttulan alue tänään

PERTTULA

UOTILA * VALKJÄRVI * NUMMENPÄÄ * NUMLAHTI

 

PERTTULA

PERTTULASSA LIIKENNÖIVÄT LINJAT:

KIRJASTO AUTO PYSÄHTYY:
Ti 15.40 – 16.05 Mikkolanmäki
Ti 19.30 – 19.45 Vanha Perttulantie 40

To 14.40 – 14.55 Perttulan päiväkoti
To 15.05 – 15.20 Kids Word Playschool, päiväkoti Petärinteentie 95
To 19.10 – 19.25 Sahamäentie 52

Perttula

alueella on 2100 asukasta, joista 980 on naisia, 1120 miehiä ja 525 on alle 18-vuotiaita lapsia. Kotitalouksia Perttulan postinumeroalueella on 750 kpl. Kouluja alueella on 3 kpl ala-asteita ja ammattioppilaitos. Alueen merkittävin erillinen elinkeino on maatalous.

Lataa Perttulan kartta PDF-tiedosto tästä.

Perttulan kylän tunnistaa laajoista peltomaisemistaan. Idyllinen Perttulanmäki vanhoine rakennuksineen jää myös monen ohikulkijan mieleen. Perttulasta löytyy kuitenkin paljon muutakin.

Perttulan kylä koostuu neljästä selkeästi erotettavasta alueesta, sekä niiden ympäristöön jäävistä haja-asutusalueista. Keskeinen alue kylässä on pääsääntöisesti vanhemmasta rakennuskannasta koostuva Perttulanmäki. Perttulalla on yhteinen koulu Uotilan kanssa, joka sijaitsee Uotilan kylässä Uotilan Koulu Harrastetoimintaa mäellä tarjoaa Perttulan – Uotilan Nuorisoseura ja Perttulan VPK. Nuorisoseurantalolla on tarjolla erilaisia harrastusmahdollisuuksia liikuntakerhoista aina lasten käsityökerhoihin. Rientolan tiloissa pyörii tiistaisin Tanssikurssi ja keskiviikkosin on tarjolla Pilatesta. Perttulan VPK:n tilat sijaitsevat Uotilan koulutien Perttulan päässä. Toiminnassa on mukana monen ikäisiä vapaapalokuntalaisia. Perttulanmäen kupeessa sijaitsee myös toinen Perttulan päiväkodeista. Lisäksi Petärinteentiellä on englanninkielinen päiväkoti.

Perttulanmäen vastakkaisella puolella Lopentietä sijaitsee Sahamäki. Sahamäentien päässä komeilee kaunis koskialue. Alueella sijaitsee ammattioppilaitos Keuda. Keudan palveluita voi käyttää vaikka hankkiessa juhliin tarjoiluita tai autoa huollattaessa. Löytyypä Keudasta arkisin toimiva lounasravintola Menuetti.

Sahamäentien ja Lopentien risteyksessä toimii Perttulan kioski postipalveluineen. Kioskin pihalta löytyy kierrätyspiste.

Mikkolanmäen asuinalueella on paljon 60 – 70- luvuilla rakennettuja omakotitaloja. Alue on rakennettu varsin tiiviisti kauniin peltomaiseman tuntumaan. Alueen läheisyydessä sijaitsee Perttulan Kansantalo, jossa mm. seurakunnan järjestämää kerhotoimintaa lapsiperheille.

Kurrinkaaren alue sijaisee Lopentietä Röykän suuntaan jääden Klaukkalasta tullessa vasemmalle. Kurrinkaaren tuntumassa on laaja metsäalue luonnon rauhaa rakastavalle. Alueelta on myös lyhyt matka Vaaksin rannalle ja Röykään.

UOTILA

UOTILASSA LIIKENNÖIVÄT LINJAT:

KIRJASTO AUTO PYSÄHTYY:

Ti 15.10 – 15.25 Uotilantien risteys

To 19.35 – 19.50 Uotilan koulutie 120

Pe 9.00 – 9.30 Uotilan koulu

Uotilan

kylä sijaitsee Perttulasta Nurmijärven suuntaan aina lähes Hongisojantien risteykseen asti, sekä Uotilan tietä Kiljavan suuntaan.

Uotilassa sijaitsee Uotilan ja Perttulan yhteinen ala-aste. Koulussa on 88 oppilasta. Uotilan Koulu Uotilassa on mahdollisuus harrastaa mm. sisäliikuntaa koulun tiloissa tai vaikkapa ratsastusta. Koululta löytyy myös sään salliessa ulkojää ja hiihtolatu. Uotilantien varrella sijaitseva kotoinen Hirvipirtti on vuokrattavissa pieniin tilaisuuksiin. Lisää Uotilan kylästä uotilankyla.fi.

VALKJÄRVI

VALKJÄRVENTIETÄ LIIKENNÖIVÄT LINJAT:

KIRJASTO AUTO PYSÄHTYY:
Ke 09.00 – 09.40 Valkjärven koulu
To 18.20 – 18.35 Hyypiänmäen th
To 18.45 – 19.00 Lakiasuontie 30

Valkjärven

kylä sijaitsee Valkjärventien molemmin puolin Perttulasta lähes Lepsämäntielle asti.

Valkjärvellä on oma ala-aste, jossa on aktiivisesti harrastetoimintaa. Koulussa on 68 oppilasta. Valkjärven Koulu Kylällä on yleinen uimaranta Valkjärven rannassa. Rannalla on myös lentopallokenttä, sekä venelaituri soutuveneille. Kesäisin Valkjärvellä on jonkin verran kesäasukkaita järven rantojen mökeissä. Lisää tietoa Valkjärven kylästä ja tapahtumista Kylän Facebook -sivuilta.

NUMMENPÄÄ

NUMMENPÄÄSSÄ LIIKENNÖIVÄT LINJAT:

KIRJASTO AUTO PYSÄHTYY:
To 11.50 – 12.15 Nummenpään koulu

Nummenpään

kylä sijaitsee noin 8 km Perttulasta Nummenpääntietä Vihdin suuntaan.

Nummenpäässä on oma ala-aste, jossa on 14 oppilasta. Nummenpään Koulu Koululla järjestetään jonkin verran harrastetoimintaa. Nummenpään Koti ja Koulu –yhdistys tukee koululaisten retkiä sekä järjestää kyläläisille tapahtumia. Nummenpäässä on aktiivisesti toimiva Martta –yhdistys, jonka toiminnasta voi ottaa lisää selville heidän Facebook -sivuiltaan. Nummenpään nuorisoseurantalolla on tarjolla liikunnallista harrastetoimintaa sekä lapsille että aikuisille. Seurantalo on vuokrattavissa tilaisuuksiin. Lisää Nummenpään kylästä ja tapahtumista nummenpää.fi.

NUMLAHTI

NUMLAHDESSA LIIKENNÖIVÄT LINJAT:

Numlahden

kylä sijaitsee Perttulasta Klaukkalan suuntaan sekä Hongisojantietä Nurmijärven suuntaan.

Numlahdella ei ole omaa koulua vaan koululaiset kulkevat kunnan muihin kouluihin. Kylässä sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas Numlahden kartano.